Overslaan en naar de inhoud gaan

Prachtige Nieuw-Zeelandse landschappen, de Haka, kunst en prachtige tatoeages. Wentel jezelf vandaag in de kunst en cultuur van de Maori.

Corona Update 05-01-2022: Vanwege de nieuwe corona maatregelen kunnen de Maori niet naar Leiden komen en zal deze Kennis door de Wijken activiteit helaas niet doorgaan.  We vinden het erg jammer en bedanken alle partijen die hebben meegewerkt aan deze activiteit. We hopen je later in het jaar weer te kunnen ontvangen bij een andere activiteit!

Museum Volkenkunde heeft een bijzonder nauwe band met de Maori uit Nieuw-Zeeland en Engeland. In 2010 ontving het museum twee traditionele Maori-boten: de Waka Taua, en de Waka Tete Kura. Tijdens het Maori Weekend vieren we deze bijzondere band. Samen met Maori die overkomen uit Engeland worden er activiteiten georganiseerd waarbij je alles te weten kunt komen over de Maori cultuur. Toevallig is dit ook het sluitingsweekend van de tentoonstelling “Onder onze hemel’ in de Oude Sterrewacht in Leiden. Een tentoonstelling vol Aboriginal Dotart werken. Sterrenkundigen en kunstenaars geven presentaties en natuurlijk kun je zelf ook aan de slag.

Meedoen? Houd onze site in de gaten voor de laatste info! Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk.