Overslaan en naar de inhoud gaan

Alex Brandsen en Laura Ham tonen hun onderzoek naar Natural Language Processing (NLP). Alex is op zoek naar geheime schatten door middel van archeologie en Laura zoekt naar de gaafste Nederlandse startups van 2022.

Wil jij meer leren over Natural Language Processing AI en is jouw Engels niet slecht? Dan biedt deze presentatie van Alex Brandsen en Laura Ham de uitkomst! 

Op 30 juni zullen Alex en Laura een presentatie houden over NLP bij PLNT in Leiden. De presentatie duurt van 16:00 tot 17:00. Na afloop is er een borrel en mogelijkheid om te netwerken. 

Alex Brandsen is een PhD Candidate bij de Archeologie Faculteit bij de Universiteit Leiden. Hij is een van de makers van ArcheoBERTje, een BERT model voorgetraind op Nederlandse archeologische teksten, om zo de verborgen informatie in archeologische veldrapporten te vinden.

Laura Ham is een ML Product Researcher bij de startup SeMI Technologies, het bedrijf achter de zoekmachine Weaviate. Tijdens haar presentatie zal je leren over vector-databases en hoe je je eigen vector zoekmachine kan maken. Zij zal ook delen hoe SeMI Technologies het open-source zoekprogramma Weaviate heeft gemaakt en in stand houdt.

Programma 

16:00 - 16:05 Welkom en agenda 

16:05 - 16:10 Introductie

16:10 - 16:35 - Can BERT Dig It? Named Entity Recognition for Information Retrieval in the Archaeology Domain door Alex Brandsen

16:35 - 17:00 - Open-source vector zoektocht middels Weaviate door Laura Ham

17:00 - Borrelen en netwerken!
Drankjes bij een bar op een dakterras!

Let Op: Het gehele programma is Engelstalig! 

Als je bij dit evenement wilt zijn, meld je dan hier aan door een Meetup account aan te maken en op "attend" te klikken. 

16:00 - 17:00 
30 juni 2022
PLNT Leiden 
Langegracht 70
2312 NV Leiden