Op donderdag 13 januari was de eerste bijeenkomst tussen Leidse inclusiviteit gedreven organisaties. De 12 organisaties kwamen bijeen om onderlinge kennis uit te wisselen en te delen.
Leiden European City of Science2022 (Leiden2022) biedt het platform voor deze verbinding. “Inclusie gaat om een open gesprek en samenwerking met iedereen”, legt Aya Ezawa (Diversity Officer Universiteit Leiden) uit. “Vaak komen mensen met vragen en uitdagingen die met diversiteit te maken hebben naar ons. We zijn er niet om mensen te beoordelen maar om samen oplossingen te vinden.”
Verbinding in diversiteit
Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in om Leiden een inclusievere stad te maken. Van LGBTQIA+-representatie tot gelijke kansen in het onderwijs, iedereen draagt een steentje bij. Precies in die context kwamen de volgende sleutelfiguren bij elkaar: COC Leiden, Universiteit Leiden Diversity Office, De LeidseTop 50, BuZz Leiden, Feminist Evolution Leiden, Gemeente Leiden, Keti Koti Leiden/Black Lives Matter Leiden, Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), Het Platform Gehandicapten Leiden en Leiden European City of Science 2022. Dit brede palet aan organisaties en netwerken zijn nu verbonden om knowhow, expertiseen ervaring te delen. Leiden European City of Science 2022 biedt het platform voor deze kennisuitwisseling als onderdeel van het New European Bauhaus programma. Het doel van dit programma is om met wetenschap, kennis, kunst en kunde bij te dragen aan een mooi, inclusief en duurzaam Leiden