Overslaan en naar de inhoud gaan

De Leidse Wereldwandelingen laten je nog meer ontdekken over de stad Leiden: over de vele talen en culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet.

Al meer dan 400 jaar wordt aan de Leidse universiteit het Midden-Oosten bestudeerd. Tijdens deze wandeling wordt u meegenomen langs bijzondere plekken, waarbij u een uniek inzicht krijgt in de geschiedenis van de langdurige relatie tussen Leiden en de Arabische en islamitische wereld. Daarbij hanteren we voor deze wandeling een brede definitie van Midden-Oosten en trekken we ook Noord-Afrika en delen van Centraal Azië erbij. De connectie tussen Leiden en het Midden-Oosten is op allerlei plekken in de stad terug te zien, maar dan moet je wel weten waar je moet kijken natuurlijk...

Duur: ca 1,5 uur
Taal: Nederlands
Aanmelding verplicht via deze link
De activiteit is gratis

Verzamelpunt / Startpunt: Ingang Museum Volkenkunde, Steenstraat 1, Leiden

De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden doorde Faculteit Geesteswetenschappen - Universiteit Leiden en LeidenGlobal, in samenwerking met het Afrika Studiecentrum, het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land-, en Volkenkunde en Leiden2022.