Overslaan en naar de inhoud gaan

Na een succesvol herfstsymposium afgelopen jaar, organiseert Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag (KCPEG) op dinsdag 17 mei hun eerste lentesymposium!

Het onderwerp is burgerperspectief en -participatie. In een interactief programma geven onze sprekers hun kijk op dit onderwerp vanuit praktijk, beleid en wetenschap. Dit symposium is onderdeel van Leiden 2022 European City of Science en deelname is zowel online als fysiek mogelijk.

Sprekers:

Bart van de Ven: ‘Chief Listening Officer’ en eigenaar van TrueTalk. TrueTalk helpt organisaties om zelf klantinzichten op te doen. Hun wapen? Het echte gesprek. Bart neemt u mee in de voorbereidingen van zijn sessie.

Eveline Crone: Hoogleraar Developmental Neuroscience in Society (Erasmus Universiteit Rotterdam). Eveline doet fundamenteel hersenonderzoek met maatschappelijke impact. Zij verbindt wetenschappelijke kennis over adolescenten met maatschappelijke vraagstukken door jongerenparticipatie, co-creatie en living labs.

Ineke den Heijer: Manager Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving en MT-lid Directie Participatie bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ineke zal ingaan op de verbinding tussen overheid en samenleving en over de randvoorwaarden op orde krijgen en houden voor participatie.

Iris Burgers en Esther Starkenburg

Architectuurhistorici verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Iris en Esther bespreken hun onderzoek naar het perspectief van bewoners in de nieuwbouwwijken en stadsvernieuwingsgebieden die in de jaren 1970-1990 zijn gebouwd.

Olaf Simonse

Programmamanager emotioneel herstel toeslagen bij het ministerie van Financiën en promovendus bij het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag. Zowel in zijn beleidswerk als wetenschappelijk onderzoek probeert Olaf burgers die zich buiten de ‘bubbel’ van wetenschappers en beleidsmakers bevinden een stem te geven. 

Locatie: Hooglandse Kerkgracht 17H

Tijd: 13.00 - 17.00 

Entree: Gratis.

Deze activiteit is in het Nederlands.

Meer informatie op de website.