Overslaan en naar de inhoud gaan

Congres over lokaal en integraal beleid voor het aanpakken van duurzaamheidsdoelen.

Het Liveable Planet congres gaat over lokaal en integraal beleid voor het aanpakken van duurzaamheidsdoelen - zoals de Global Goals en het klimaatakkoord - en de kansen en uitdagingen die daarbij komen kijken.

Urgentie

De tijd tikt door, en al worden de duurzame ontwikkelingsdoelen steeds breder bekend en omarmd, we hebben beperkte tijd om de doelen te bereiken. Het lokale speelveld kan daar heel veel in betekenen door lokale gemeenschappen te versterken en te faciliteren en de duurzaamheidsdoelen waar we naartoe moeten bewegen expliciet te maken. In dit congres brengen we belangrijke spelers samen om deze thematiek te bespreken en de kansen op korte én lange termijn te belichten.

Integraal en lokaal

De leidende vraag is: Hoe pakken we alle verschillende duurzaamheidsdoelen op een integrale manier op lokaal niveau aan? Het gaat om verduurzaming van het fysieke, sociale én economische domein in een context waar onder meer schaarste in budget, ruimte en menskracht uitdagingen vormen.

Programma

Burgemeester van gemeente Leiden, Henri Lenferink, opent het congres, samen met dagvoorzitter Bart Krull. Wethouder Paul Hofman en professor Eefje Cuppen zetten de thematiek verder uiteen. Aan de hand van korte pitches uit de praktijk worden de do’s en dont’s belicht. In twee panelgesprekken met (voormalig) ambtenaren en met bestuurders gaan we dieper op de thematiek in. Meer informatie over het congres is te vinden op onze website.

Voor wie

Een interdisciplinair gezelschap is van groot belang! Dit congres is bedoeld voor ambtenaren en bestuurders van decentrale overheden, en is even relevant voor wetenschappers en overige stakeholders in de transitie naar een duurzame samenleving. 

Locatie: Museum Volkenkunde, Grote Zaal + online via livestrem.  Adres museum:Steenstraat 1, 2312 BS Leiden.

Tijd: inloop vanaf 13.00 uur. Aanvang 13.30 uur. 

Entree: gratis. Aanmelden kan via deze link.

Deze lezing is Nederlandstalig. Meer info op de website

Heeft u vragen met betrekking tot de conferentie? Neem dan contact op met de organisatie via:liveableplanet@science.leidenuniv.nl