Overslaan en naar de inhoud gaan

Biotech maakt het leven beter. Onderzoekers en ondernemers halen inspiratie uit de natuur om innovaties van levensbelang voor consument en patiënt te ontwikkelen. De route van excellente biotech kennis naar impactvolle biotech producten is complex, kostbaar en uitdagend. Nederland beschikt over een excellente kennispositie, maar nog te vaak blijft die kennis onbenut op de plank liggen. En dat is zonde, want biotech biedt, in potentie, de oplossing voor problemen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Om die kennis te verzilveren, is het van groot belang dat die kennis wordt doorontwikkeld. Pas dan kan de maatschappij de vruchten plukken van deze kennis. Om de volle potentie van biotech te benutten, is het van belang dit proces goed te stroomlijnen.

Tijdens dit event verschillende best-practices, uit binnen- en buitenland, over hoe we meer met Nederlandse topkennis kunnen doen. De best-practices worden uitgelicht op basis van 4 verschillende thema’s:

  • Ondernemerschap
  • Knowledge transfer
  • Financiering die aansluit op financieringsbehoefte
  • Ondersteuning en begeleiding van startups

Onder meer Eppo Bruins de nieuwe AWTI-voorzitter, Carla Snoeck van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie, Daan Luining, CSO van Meatable en Fiona MacLaughlin Sr. Director Johnson & Johnson Innovation – JJDC zijn bevestigd als sprekers. More to follow!

Een inspirerende middag om van Nederland niet alleen koploper in biotech kennis, maar ook in biotech bedrijvigheid en producten te maken!

HollandBIO organiseert dit event samen met de ervaren innovatie-experts van Planet B.io en Johnson & Johnson Innovation.

Locatie: Naturalis, Darwinweg 2, 2333 CR Leiden

Tijd: van 13.00 - 19.00 uur

Meer informatie op de website.