Overslaan en naar de inhoud gaan

Acteurs Lidewij Gerits en Erik Siebel brengen u terug naar de ochtend van 27 augustus 1910, wanneer Gustav Mahler en Sigmund Freud elkaar in Leiden ontmoeten.

In de ochtend van 27 augustus 1910 ontmoeten Gustav Mahler en Sigmund Freud elkaar voor de deur van het Leidse etablissement De vergulde Turk, in de Breestraat. Mahler is Freud achterna gereisd, die met zijn gezin vakantie viert in Noordwijk. De componist heeft dringend hulp nodig van de professor. Mahlers huwelijk met de veel jongere Alma Schindler dreigt op de klippen te lopen als zij, na de dood van hun eerste kind, een verhouding begint met een jonge architect. 
Freud en Mahler lopen ruim vier uur door de Leidse binnenstad. Dit wandelconsult levert verbluffende inzichten op in de al dan niet bewuste drijfveren en relatiepatronen van Gustav en Alma.

Mahler 11: Lied van Verlangen

Mahler 11: Lied van Verlangen wordt gespeeld door twee acteurs die Freud als alter ego gebruiken om elkaar uit de tent te lokken. Op basis van brief-, dagboek en muziekfragmenten van Gustav en Alma ontstaan de ‘scenes uit een huwelijk’, waarmee ze proberen de grond van hun eigen verlangen naar de onverbreekbare band tussen muziek en eeuwige liefde te ontdekken.

spel: Lidewij Gerits en Erik Siebel
tekst en regie: Bart Vieveen

Mahler 11: Lied van Verlangen wordt gepresenteerd in samenwerking met de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal Leiden.

speeldata: donderdag 16 en vrijdag 17 juni 2022
aanvang: 20.30 uur (deur open vanaf 20.00 uur)
locatie: Tempelzaal, Rijksmuseum van Oudheden
entree: € 18,50
tickets: uitsluitend online via de website Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal