Overslaan en naar de inhoud gaan

De veertiende editie van de Museumnacht Leiden in het thema van ‘Déjà Vu’.

Op 28 mei 2022 zal de Museumnacht Leiden plaatsvinden, naar verwachting dit keer weer in haar bekende fysieke vorm. Dertien musea zullen tijdens de Museumnacht hun deuren openen zodat bezoekers de unieke kans krijgen om deze locaties in een ander licht mee te maken. Het bezoek aan deze musea wordt verrijkt met  een bomvol programma bestaande uit evenementen, lezingen, optredens, fotolocaties, workshops, experimenten en vele andere ervaringen. De Museumnacht Leiden heeft dit jaar als thema ‘Déjà Vu’, en belooft dan ook een onvergetelijke avond te worden waarbij er voor iedereen iets te ontdekken valt! 

De Museumnacht Leiden zal starten met een openingsevenement dat plaats zal vinden op de Beestenmarkt. Vanaf hier kunnen bezoekers het Nachtpad gaan bereizen: een route speciaal opgezet en aangekleed voor de Museumnacht die haar bewandelaars langs de deelnemende musea en de verschillende programmaonderdelen zal leiden. Voor hen die geen genoeg kunnen krijgen van de Nacht zal er ter afsluiting een afterparty plaatsvinden. 

In tegenstelling tot andere museumnachten in Nederland komt de Leidse Museumnacht tot stand uit een samenwerking van studenten en musea. Onder de koepel van de Stichting Museumnacht Leiden zetten 16 studenten van A.L.S.V. Quintus een nacht neer die voor iedereen toegankelijk is. Dit doen zij dit jaar in samenwerking met CORPUS ‘reis door de mens’, Erfgoed Leiden en Omstreken, de Hortus Botanicus Leiden, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Museum Het Leids Wevershuis, Museum Volkenkunde, Museum de Lakenhal, Naturalis Biodiversity Center, de Oude Sterrewacht, Rijksmuseum Boerhaave, Rijksmuseum van Oudheden en Taalmuseum Leiden.  

De Museumnacht biedt meerdere opties voor kaartjes. Volwassenen betalen 16 euro voor een ticket. Mensen die in het bezit zijn van een LUF of &Cultuur kortingskaart hebben een kaartje voor een bedrag van 10 euro. 

De Museumnacht Leiden 2022 biedt ook een uniek ‘Ticket + Diner Arrangement’ in samenwerking met verscheidene Leidse restaurants.  

Alle programmaonderdelen van de Museumnacht Leiden 2022 zijn bekendgemaakt en te vinden op onze website (www.museumnachtleiden.nl). Het programma bevat evenementen, lezingen, optredens, fotolocaties, workshops, experimenten en vele andere ervaringen. Bezoekers of andere geïnteresseerden kunnen via deze manier dus alvast ontdekken wat de Museumnacht Leiden 2022 te bieden heeft. 

Meer informatie over de Museumnacht Leiden 2022 is te vinden op Facebook en Instagram (museumnachtleiden). Verdere informatie en het programma in detail kan men vinden op de website .