Overslaan en naar de inhoud gaan

Wandeling langs muurformules gevolgd door een concert over muurformules door The Stream!

Naast de beroemde muurgedichten vind je in Leiden een aantal zogenaamde muurformules. Dit zijn wetenschappelijke formules die zijn bedacht door iemand die verbonden was aan de universiteit van Leiden. Elk van deze formules heeft grote invloed gehad op de wetenschap in de hele wereld. En dus ook op wat leerlingen en studenten leren op school en op de universiteit.

De muurformules laten deze wetenschapsgeschiedenis zien aan de (toevallige) voorbijganger. Op de muren vind je niet alleen een formule, maar ook een beeld en een zin die de ontdekking beschrijven. Op 11 juli kun je een gratis rondleiding krijgen langs de Leidse muurformules. De wandelingen zullen starten vanaf het Pieterskerkplein.

Los van de wetenschap wordt het een mooie stadswandeling. ’s Avonds volgt een concert van de Leidse band The Stream . Zij hebben speciaal rond het thema van de muurformules muziek en tekst geschreven die ze zullen uitvoeren tijdens een show in Scheltema. Deze voorstelling zal tweetalig (EN, NL) zijn.

Locatie: Wandeling door stadscentrum, beginpunt Pieterskerkplein (bij de Leiden2022 tuktuk)  en concert in Scheltema

Tijd: Wandelingen zijn van 10.00 - 15.00 uur. Het concert begint om 20.00 uur.

De rondleidingen zijn in het Nederlands, Oekraiens en Engels. Ze starten op het Pieterskerkplein op de volgende momenten:

  • 10:00 (Nederlands)
  • 11:00 (Oekraïens, Engels)
  • 12:00 (Nederlands)
  • 13:00 (Engels)

Entree: De wandeling is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via deze link. Tickets voor het concert zijn  €7,50 voor reguliere tickets en €5,00 voor Studenten, Jongeren tot 26 en CJP. Tickets kun je kopen via deze link.

Meer info op de website.