Overslaan en naar de inhoud gaan

Het oeverplantjes project nodigt mensen uit om mee te helpen zoeken naar wat er groeit en bloeitop de grenzen van het water en het land.

Eén van de citizen science projecten die mee doen aan de citizen science dag in park De Houtkamp op 6 augustus is Oeverplanten. In een polderlandschap en in de bebouwde kom bieden de oevers vaak goede kansen voor ‘wilde natuur’ en belangrijke schuilplaatsen voor diverse planten- en diersoorten. De inrichting, de bodem en het beheer van de oevers bepalen de soortenrijkdom.

Het 'Oeverplanten' onderzoek brengt in kaart met welke oevers het goed gaat en welke oevers van een aangepast beheer of herinrichting zouden kunnen profiteren.

Op locaties waar gewerkt werd aan het verbeteren van biodiversiteit duurt het enkele jaren voordat de resultaten zichtbaar worden. Daar volgen we graag de impact van de maatregelen voor 5 tot 10 jaar.

Er zijn dus veel gegevens te verzamelen en daarom zijn we op zoek naar hulp! Het onderzoek is ook een leuke activiteit en een gelegenheid voor je om de oevers bij je in de buurt te ontdekken, beter te begrijpen en anders te beleven. Probeer maar en deel je enthousiasme met je vrienden en familie.

https://sites.google.com/view/oeverplanten