Overslaan en naar de inhoud gaan

Wil jij strijden tegen de beste puzzelaars en/of sudoku'ers van het land? Doe dan snel mee met de online kwalificatiewedstrijden van de Nederlandse Kampioenschappen puzzelen en sudoku

WCPN (World Class Puzzles from the Netherlands) is dé Nederlandse puzzelvereniging en organiseert dit jaar de Nederlandse Kampioenschappen puzzelen en sudoku. Aan die kampioenschappen doen de besten mee op basis van de uitslag van online kwalificatiewedstrijden.

Logische puzzels zijn taal- en cultuurneutraal. Er zijn vele soorten puzzels, waarvan veel mensen er wel een paar kennen uit de krant, zoals Tentje-Boompje, Zeeslag en Sudoku. Maar er is nog veel meer. Vanwege de populariteit van de sudoku wordt daar al jaren een aparte wedstrijd voor gehouden. Naast de klassieke sudoku vind je hier met name een veelheid van varianten, elk met zijn eigen logica, maar waarbij nog wel steeds in iedere rij, kolom en blok 1 tot en met 9 moet worden ingevuld. 

Het instructieboek verschijnt op 11 maart. Hierin staan alle puzzeltypen vermeld die tijdens de kwalificatie aan bod komen. 
Wil jij je dus weleens meten met de beste puzzelaars en/of sudoku’ers van het land? Ga dan snel naar www.nk.wcpn.nl en meld je aan!  

Belangrijk

Aan de online kwalificatie kan iedereen meedoen die zin heeft. Aan de live finales nemen drie categorieën deel: leden van WCPN, werknemers van Ortec en studenten. Als je geen lid bent van WCPN maar heel goed gescoord hebt, is er wel de mogelijkheid om lid te worden na de kwalificatie, zodat je toch aan de live finales mee kunt doen. (Het lidmaatschap van WCPN bedraagt 25 euro per jaar.) 

Locatie: Online

Tijd: van vrijdag 25 maart 12.00 - maandag 28 maart 11.59 uur

Entree: deelname aan het toernooi is gratis. Aanmelden kan op de website. 

Voor meer informatie klik hier.

Who knows

WCPN (World Class Puzzles from the Netherlands) is dé Nederlandse puzzelvereniging. De vereniging brengt logisch puzzelen onder de aandacht van het Nederlandse publiek. Dat doen zij door dagelijks op hun website een gratis handgemaakte logische puzzel aan te bieden en daarnaast door bijeenkomsten te organiseren, waaronder de Nederlandse Kampioenschappen puzzelen en sudoku.