Overslaan en naar de inhoud gaan

Ga op ontdekkingstocht en ervaar wat ze bij Stichting Hospital Hero en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) allemaal doen om kinderen op hun gemak te stellen. Stap deze middag in de wereld van het kinderziekenhuis en ontdek alle ‘geheimen’.

Veel kinderen vinden een ziekenhuis spannend en eng. Het ziekenhuis is groot en kinderen weten niet altijd wat er gaat gebeuren. Bij Stichting Hospital Hero en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis snappen ze dat heel goed en doen ze er alles aan om kinderen op hun gemak te stellen.  

Deze middag laten ze je zien en ervaren hoe ze dat doen. Kinderen kunnen met de Hospital Hero app van het WAKZ op een ware ontdekkingsreis. Ze kunnen op zoek naar verstopte dierennvriendjes van museum Naturalis, kennismaken met Buzzy de bij of met een VR bril de kracht vann afleiding ervaren. Ook kunnen ze een kijkje nemen bij de 'Franniez' om te zien hoe zieke kinderen troost en houvast krijgen in moeilijke tijden.

Wil je als ouder graag weten wat je kunt doen om angst en stress bij je kind te beperken? Maak dan een praatje met één van onze kinderpsychologen en leer hoe je met positief taalgebruik bij bijvoorbeeld een vaccinatie of bloedafname je zelf je kind kunt helpen ontspannen. Kinderen kunnen hun knuffel meenemen en met de vrijwilligers van berenambulance zelf ervaren hoe is het om een echte dokter te zijn!  

Er zijn leuke en leerzame activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar, maar ook voor grote mensen (ouders/verzorgers) is er van alles te ontdekken! 

Locatie: Bibliotheek, Nieuwstraat 4, Leiden 

Datum: Zaterdag 5 november 

Tijd: 12.00 -16.00 uur  

Entree: Gratis, vrije inloop 

Lees hier meer over Stichting Hospital Hero, Hospital Hero - Jouw reis door het ziekenhuis! 

Zie hier meer over het Willem-Alexander Kinderziekenhuis  www.wakz-kids.nl