Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je zin om je creativiteit een boost te geven? Kom dan vandaag naar het Open Atelier. Geïnspireerd op de tentoonstelling If Things Grow Wrong staat het Open Atelier in het teken van het recyclen van papier. Schep je eigen papier!

Corona Update 20-12-21: GESLOTEN. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelingen die op 18 december 2021 zijn ingegaan is het museum helaas gesloten. Zodra het atelier weer open is zullen we dat hier aangeven. 

De geschiedenis van papier zoals wij dat vandaag de dag kennen, begint circa 2000 jaar geleden in China. Via Arabieren en Spanjaarden kwam de kunst van het papier maken naar Nederland. En nu kun jij in het Open Atelier zelf aan de slag om je eigen papier te scheppen! Met een schepraam en met pulp van papierresten maak je prachtige nieuwe vellen, waar je van alles mee kunt doen. Voeg bijvoorbeeld bloemzaadjes toe, zodat er over een tijdje prachtige dingen uit jouw eigen creaties gaan groeien. Over If Things Grow RIGHT gesproken… En als je de kunst van het papierscheppen eenmaal beheerst, kun je ook thuis eenvoudig aan de slag om de mooiste dingen te maken vanuit de oud-papierbak.

Het Open Atelier is speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. De hele middag is er een professionele workshopdocent aanwezig die je helpt bij het maken en die je gidst naar je eigen stijl. Loop lekker binnen en verbluf jezelf met je creatieve talent!