Overslaan en naar de inhoud gaan

Wetenschap en kunst rondom de James Webb Space Telescope.

De Kunstcommissie van het LUMC nodigt u uit voor de opening op 1 september om 17.00 uur van de tentoonstelling Op weg naar het begin. 

Een tentoonstelling in samenwerking met prof. dr. Ewine van Dishoeck en prof. dr. Vincent Icke van Sterrewacht Leiden. Dr. Mark McCaughrean, senior adviseur voor wetenschap vanESA/ESTEC/JWST, opent de tentoonstelling. 

Centraal op deze tentoonstelling staat een 1:10 schaalmodel van de James Webb Space Telescope, de meest ambieuze ruimtetelescoop ooit gebouwd. Daarmee bestuderen we het heelal zo diep als nu mogelijk is.

Uitkijken in de ruimte is teru kijken in de tijd. Door dieper te kijken nemen astronomen een volgende stap op weg naar het begin van het heelal. Naar gebieden waar nieuwe sterren en planeten ontstaan. Naar de allereerste sterrenstelsels die na de oerknal zijn gevormd. De eerste pectaculiare beelden zijn hier te zien. 

Wetenschap en kunst zijn met elkaar verbonden. De waarnemingen en de onderliggende theorie bieden inspiratie voor het scheppenvan beelden. Enkele bijzondere voorbeelden van kosmische kunst begeleiden de werkelijkheid van Webb. 

Programma opening 1september, GalerieLUMC: 
17:00 Ontvangst door Sandrine van Noort, hoofd Kunstzaken LUMC
17:05 Opening door dr.Mark McCaughrean
17:20 Toelichting door prof. van Dishoeck en prof.Icke
17:30 Afsluitende borrel in Galerie LUMC
U kunt zich tot 29 augustus aanmelden via kunstzaken@lumc.nl