Overslaan en naar de inhoud gaan

Preparateur Bas Perdijk van Naturalis laat stap voor stap zien hoe je van een dood dier een indrukwekkend opgezet exemplaar maakt.

Een spanwijdte van zo’n drie meter, bijna 6,5 kilo zwaar en de eerste van zijn soort die in Nederland in het wild is gevonden. Angèle, de lammergier die eind mei tegen een windmolen klapte en op slag dood was, wordt vandaag verder opgezet in Naturalis. 

Angèle was onderdeel van een herintroductieprogramma voor lammergieren in Europa en had een zender, waardoor hij gedurende zijn korte leven gemonitord werd. Aan de grote prepareerklus was vorig jaar al een begin gemaakt, en nu maakt preparateur Bas Perdijk het werk af voor de ogen van het museumpubliek in LiveScience. Hij zal stap voor stap laten zien hoe je van een dood dier een indrukwekkend opgezet exemplaar maakt.

Pepijn Kamminga, collectiebeheerder vogels bij Naturalis, zal tussendoor korte presentaties geven over het werk van Naturalis, en Hans Pohlmann van de Vulture Conservation Foundation zal vertellen over Angèle en het uitzettingsproject. Na het opzetten krijgt Angèle een vaste plek in de Naturalis-zaal LiveScience. 

Leuk voor kinderen vanaf 8 jaar.

Tijd: van 10.00 uur - 16.00 uur

Locatie: Naturalis Biodiversity Center, Darwinweg 2, 2333 CR Leiden.

Entree: Gratis op vertoon van een museumticket