Overslaan en naar de inhoud gaan

Duik het heelal in!

Zoals elke herfst gaat de Oude Sterrewacht helemaal open voor publiek! Op 25 september kan je de hele dag genieten van workshops en demonstraties in de verschillende kamers in de Oude Sterrewacht. Je kan een rondleiding nemen naar onze historische telescopen, prijzen winnen met pub quizzes, of onze tentoonstelling More-than-Planet bezoeken. Elke kamer in het gebouw heeft een sterrenkundig thema en iets te beleven, van zwaartekracht en licht tot astrofotografie en aliens. 

Of je nu jong of oud bent, al veel van het heelal weet of niet, voor iedereen is er wat te beleven tijdens het Oude Sterrewacht festival!

Het exacte programma en hoe je kaartjes kan kopen wordt eind augustus bekend gemaakt. 

Website 

Who knows
De Oude Sterrewacht van Leiden is de oudste nog bestaande universitaire sterrenwacht ter wereld. Terwijl studenten van Universiteit Leiden college krijgen in het grootste gedeelte van het gebouw, dient het bezoekerscentrum in de kelder en de telescopen op het gebouw het brede publiek. Op deze website vindt u informatie over bezoeken van het bezoekerscentrum en de telescopen van de Oude Sterrewacht, haar geschiedenis, rondleidingen, evenementen en verenigingen.