Overslaan en naar de inhoud gaan

Op zaterdagmiddag 4 juni tussen 14:00 en 16:00 organiseren de Vrienden van het Singelpark de 'Dag van de Plant'.

Op 4 juni vieren we de planten in het Singelpark! Het Singelpark is het langste, mooiste en spannendste park in Nederland dat ligt aan de oude singels van Leiden en via loopbruggen geheel rond te wandelen is (6,7km). Het singelpark bestaat in 2022 10 jaar, waarbij ruim 100 vrijwilligers actief zijn in beheer, activiteiten, ontwerp, participatie,sport en kunst en cultuur.

Wandelroute
Deze zaterdag is er een wandelroute door het Singelpark uit langs 14 bijzondere bomen en planten.  Bij die boom of plant kun je een QR-code aanklikken, waarna een filmpje verschijnt met een interessant verhaal daarover.  Bijvoorbeeld, een plant met een bijzondere geschiedenis, een inheemse plant, een plant (vroeger) gebruikt werd als voedsel of in de industrie of een plant die een bewoner gewoon mooi vindt.

Filmpjes
Voor de filmpjes hebben de Vrienden allerlei mensen benaderd die op de een of andere manier betrokken zijn bij het Singelpark. Zij zijn gevraagd hun favoriete plant te kiezen en daarover te vertellen.  Bijvoorbeeld, een bewoner die een tuin in het Singelpark heeft aangelegd, diverse vrijwilligers van de Vrienden, het Zoete Land en Begraafplaats Groenesteeg, medewerkers van Hortus en Naturalis, een ontwerper van een deel van het Singelpark. 

Leuke dingen op de wandelroute
Naast de filmpje die via de QR-code op 4 juni langs de wandelroute te zien zijn,  is er op veel plekken ook wat te doen. Er worden verhalen verteld over de betreffende plant, er wordt thee geschonken van kruiden in het Singelpark, er worden zaadjes uitgedeeld en met bewoners gezocht naar de betreffende plant.  

Op de Lammermarkt tussen 13 en 16 uur is alvast een voorproef te zien van Kade tot Zelfkant Kunstenaars Sara Vrugt en Nina Mathijsen maken in hun mobiele atelier traditioneel Leids Saai (wollen stof) gekleurd met oa de kaardebol  de stof die de stad in de 17e eeuw grote rijkdom bracht.  Je mag meedoen!   

De Meelfabriek ontsluit zijn terrein en laat het plan zien van de tuin in aanleg van Piet Oudolf.

Locatie: Singelpark

Tijd: 14:00 tot 16:00

Entree: Gratis, zoals altijd

Meer informatie over het Singelpark, klik hier.