Overslaan en naar de inhoud gaan

Al ruim 400 jaar draait de Universiteit Leiden volop mee op het wereldtoneel van de wetenschap. Maar welke rol speelde de stad zelf bij de wetenschap die er werd beoefend? Vijf lezingen waarin het mondiale en het lokale elkaar raken.

Al ruim 400 jaar draait de Universiteit Leiden volop mee op het wereldtoneel van de wetenschap. Zo groeide Herman Boerhaave uit tot de ‘leermeester van Europa’, vielen alleen al aan het begin van de vorige eeuw drie Nobelprijzen toe aan ‘Leids’ onderzoek, en werd onlangs nog in het Leidse bio science park de grondslag gelegd voor het ‘Janssen-vaccin’. Maar welke rol speelde de stad zelf bij de wetenschap die er werd beoefend? En hoe vormde de wetenschap de stad? Vijf lezingen waarin het mondiale en het lokale elkaar raken.

Leiden in wetenschappelijke levens

Wetenschap is universeel, maar toch maakt het uit waar een wetenschapper woont. Welke rol speelde Leiden in het leven van Hendrik Antoon Lorentz, Frederik Kaiser en het echtpaar Paul Ehrenfest en Tatiana Afanassjewa? En wat betekenden zij voor Leiden. Drie biografen spreken over hun hoofdpersonen, in een bijeenkomst waarin wetenschap en literatuur samenkomen.

Met: Prof. Dr. Dirk van Delft, Prof. Dr. Margriet van der Heijden en Dr. Rob van den Berg.

Wanneer: zaterdag 12 maart 14:30 - 16:00 uur
Voor wie: voor iedereen die zich heeft aangemeld
Waar: in het museum of via livestream
Kosten: gratis met een geldig entreebewijs voor het museum

Let op: ben je voor deze lezing aanwezig in het museum? Dan controleren we de CoronaCheck-app.

Meer informatie over de sprekers en registratie is te vinden op de website.