Overslaan en naar de inhoud gaan

Het lijkt wel een sprookje, maar het gaat echt gebeuren! Op 25 september 2022 staat Leiden in het teken van sterrenkijken! We gaan met z'n alle staren naar de nachtelijke hemel.

Samen met UNESCO Nederland en kunstenaar Daan Roosegaarde maken we de sterren zichtbaar en creëren we een gevoel van samenzijn. 

In de wijde omgeving van de Leidse Oude Sterrewacht gaan een uur lang alle lichten uit. Hoe meer lichten doven, hoe minder lichtvervuiling en hoe meer sterren we dus kunnen zien aan het hemelgewelf. Doe je ook mee? 

"Iedereen leeft in z'n eigen bubbel, losgezongen van elkaar", vertelt Daan Roosegaarde.  "Ik realiseerde me dat er zich iedere nacht een indrukwekkend licht schouwspel aan de hemel afspeelt, verborgen. Seeing Stars brengt de sterren weer terug in jouw straat. De sterren zijn slechts een lichtknop van ons vandaan."

Kathleen Ferrier, Voorzitter UNESCO Commissie Nederland: "Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft onder een door kunstlicht vervuilde hemel; een barrière die ons ervan weerhoudt de schoonheid van het Universum te ervaren. Iedereen zou het recht moeten hebben om de sterren te zien aan een niet-vervuilde nachtelijke hemel. Het kijken naar de sterren maakt dat je je verbonden voelt met elkaar, we zijn ten slotte allemaal onderdeel van dezelfde kosmos. Dit is de gemeenschappelijke en universele nalatenschap waar ik naar streef. Seeing Stars is een belangrijke stap voorwaarts."

Nieuwsbrief: Wil je bijdrage leveren aan Seeing Stars Leiden? Heb je een goed idee? Of wil je op de hoogte blijven? Meld je HIER aan voor de Seeing Stars Leiden nieuwsbrief en ontvang de laatste nieuwtjes rondom dit unieke evenement.