Overslaan en naar de inhoud gaan

In deze workshop komen experts van verschillende vakgebieden samen rondom 'self-organization under confinement.

De volgende natuurkundige systemen hebben iets gemeen: een turbulent plasma (zoals in de zon), de atmosferische stroom, een groep mensen die willekeurig in een afgesloten ruimte loopt, bacteriën opgesloten in ons lichaam, colloïdale deeltjes in een cel of DNA-moleculen in de nucleoïde. Ze brengen allemaal een bepaald niveau van zelforganisatie met zich mee, veroorzaakt of gestuurd door fysieke opsluiting.

In deze 5-daagse workshop worden een aantal gemeenschappelijke richtingen bepaalt over de schalen voor onderzoek naar ‘self-organization under confinement’. Van moleculaire schalen, gedomineerd door Brownse beweging, tot geofysische schalen, gedomineerd door turbulentie. Experts en benaderingen uit verschillende vakgebieden worden samengebracht om de voortgang naar het ontwikkelen van een beter fundamenteel begrip van ‘self-organization under confinement’ te versnellen.

Who knows?
Het Lorentz Center is een workshopcentrum waar internationale wetenschappelijke bijeenkomsten worden gehouden. De workshops kennen een interactieve sfeer en hoge wetenschappelijke kwaliteit. Het doel is om verschillende disciplines en ideeën bij elkaar te brengen en diversiteit in wetenschappelijk niveau, gender, cultuur en geografie te stimuleren.

Locatie: Lorentz Center@Oort , 3rd floor of the Oort building, Niels Bohrweg 2, 2333 CA Leiden
Website