Overslaan en naar de inhoud gaan

Stappen is gezond voor (bijna) iedereen. Loop jij mee?

Stappen maken is gezond voor (bijna) iedereen.

Als je kan (en mag) lopen, is lopen een van de beste dingen voor je lichaam die je kunt doen. 
Het houdt je op meer dan 1 manier gezond. Het is natuurlijk goed voor je conditie en je spieren, maar ook je botten, je bloedvaten en je humeur hebben er een hoop profijt van. Het is daarnaast ook nog eens bewezen dat lopen de gezondheid van je brein bevorderd. Mensen die veel lopen, herinneren dingen namelijk sneller en beter! Zeer toepasselijk voor deze wandeling door Cronestein! 

Veel mensen lopen dagelijks hun stappen langs Cronestein en tijdens Leiden2022 willen de Wijkvereniging Cronestein samen een rondje stappen door de wijk.

Van het oudste stukje Cronestein uit 1782 naar het nieuwste gedeelte in 2022. Waar vroeger een veilingsgebouw stond, staan nu woningen en kantoren. Wie zijn de gebruikers van het Groene Kasteel? 

Tijdens de wandeling worden verhalen verteld over vroeger en nu. De groep vertrekt om 14.00 vanaf het Bétaplein/Omegaplantsoen voor het Koffiehoekje. De wandeling duurt ongeveer een uur. Aanmelden is niet verplicht maar wel handig voor de organiseerders info@wijkvereninigingcronestein.nl

Locatie: Cronestein, verzamelen op het Bétaplein voor het Koffiehoekje

Tijd: 14:00 - 15:00

Entree: Gratis. Inschrijven gewenst, maar niet noodzakelijk, via info@wijkvereninigingcronestein.nl