Overslaan en naar de inhoud gaan

Een muziekfestival geheel in het thema WATER! Met een informatiemarkt, tips en proefjes om de waterkwaliteit van de wijk te meten. En natuurlijk heel veel muziek!

Het Stevenshof Muziekfestival Water!

Een initiatief van een aantal bewoners van de wijk die graag wat meer leven in de brouwerij willen en daarvoor muziek inzetten. Muziek voor elk wat wils, voor alle leeftijden, op verschillende momenten van de dag, door kinderen, amateurs en beroepsmusici. 

Met WATER! als thema. De Stevenshof is rijk aan water. Je kunt je erop en ermee vermaken, je kunt het drinken, je ermee wassen. Wat kan de Stevenshof doen om met dit kostbare goed zo zorgvuldig mogelijk om te gaan? Dat drukken we uit in muziek en in een informatiemarkt waar allerlei wetenswaardigheden over water worden gepresenteerd, tips om er op een eenvoudige manier verstandig mee om te gaan en proefjes om te meten hoe de waterkwaliteit in de wijk is.

Het muzikale deel van het festival gaat van kamer- tot surfmuziek en van opera aria’s tot zeemansliederen. Ook is er een orkestscratch van de Water Music van G.F. Händel. 

PROGRAMMA Vrijdag 13 mei 2022

20.15   De Winter van Vivaldi en Ondine van Reinecke door Bello Classico; Forellenquintet van Schubertdoor het Schubert Ensemble (€ 16,-)

21.45  Zeemansliederen door Rumor di Mare (€ 6,-)

PROGRAMMA Zaterdag 14 mei 2022

10.00 - 13.00  Repetitie scratchorkest Water Music van Händel o.l.v.Martin van der Brugge (incl. lunch) (gratis)

11.00 - 15.00   Informatiemarkt over water (gratis)

13.00 - 14.00  Repetitie kinderkoor (gratis)

14.00               Water Music van Händel door scratchorkest o.l.v.Martin van der Brugge; De Zee van Trijntje Oosterhuisdoor kinderkoor Stevenshof (gratis)

20.15               Opera Aria's over water door leden Nationale Opera (€ 16,-)

21.45   Water Songs door The Keys (€ 6,-)

Locatie: Huis van de Buurt, Trix Terwindtstraat 4 – 6, Leiden (Stevenshof).

Tijd: de activiteit begint vrijdagavond 13 mei om 20.15 en eindig zaterdagavond 14 mei om 24.00 uur.

Entree: een beperkt deel van de activiteiten is gratis, voor andere moeten kaartjes gekocht worden. Achter elk muziekonderdeel vind je de prijs.

De activiteit is in het Nederlands, maar internationals zijn van harte welkom. 

Partners van dit evenement zijn BplusC, Fonds 1818, Gemeente Leiden, Incluzio Leiden en GaGoed Leiden.

Foto: Moving Water van Markies van Boekel

Ga voor actuele informatie over het festival, de informatiemarkt, het bestellen van kaarten voor de concerten en de inschrijving voor het scratchorkest naar de website.