Overslaan en naar de inhoud gaan

Keizer Domitianus leefde in de eerste eeuw na Christus. Hij was de laatste in zijn familie die keizer werd: zijn vader en oudere broer waren hem voorgegaan. Hoe zit het nou precies met Romeinse keizers en hun reputatie?

Tijdens deze studiedag vragen we ons af: hoe zit het nou precies met Romeinse keizers en hun reputatie? Hoe kijken we daar in deze tijd tegenaan? We verdiepen ons in Keizer Domitianus zelf, maar ook in het Romeinse rijk tijdens zijn regeerperiode. Hoe zag dat er precies uit? In de tijd van Domitianus werd veel gebouwd. Hij liet prachtige paleizen op de Palatijn in Rome neerzetten en bouwde onder andere een groot circus voor paardenraces aan de rand van Rome: op de plek van dat circus ligt nu de Piazza Navona, het beroemde plein dat nog steeds de vorm heeft van dat oude circus. Noemenswaardig is het Colosseum, dat door zijn vader gebouwd en onder zijn broer geopend werd, maar door Domitianus werd voltooid.

Who knows?

Diana de Wild
Drs. Diana de Wild is aan de Universiteit van Leiden afgestudeerd als klassiek archeoloog. Kennis van het oude Egypte is een specialisatie van haar. Diana is als gids verbonden aan het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden. Zij geeft regelmatig lezingen over onderwerpen uit de oudheid, waarover zij boeiend en enthousiast kan vertellen.

Deze studiedag wordt georganiseerd door de Vrije Academie, Amsterdam.