Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe zal onze toekomst eruitzien wanneer de mens middels techniek alles in dienst stelt om een zo efficiënt en functioneel mogelijk leven te leiden? Technophilia toont de invloed van de voortschrijdende techniek op mens en dier.

Margriet van Breevoort werd internationaal bekend met de Homunculus Loxodontus toen het beeld in 2016 in het LUMC werd opgemerkt. Het beeld toont een wezen dat het midden houdt tussen een zeeolifant en reusachtige larve, geduldig zittend op een bankje. Zijn argeloze uitstraling en hulpeloze voorkomen geven hem iets zeer aandoenlijks. In deze tentoonstelling brengt Galerie LUMC de Homunculus Loxodontus in context met nieuw werk en met een verwant familielid: The Waiting, dat Van Breevoort de afgelopen jaren maakte. 

Geïnspireerd door het antropoceen, een tijdperk waarin de natuur steeds meer ondergeschikt is geraakt en zich moet aanpassen aan de mens, schetst Margriet van Breevoort in deze tentoonstelling nieuwe surrealistische en humoristische toekomstbeelden. Ze put hiervoor uit wetenschap en sciencefictionverhalen die haar de vrijheid geven en haar aansporen om een nieuwe toekomst te visualiseren. Zo ontwierp ze een huisdier gevormd tot een vierkant, functioneel pocketformaat: Tamagotchi #1 en #2. Waarbij ze zich de vraag stelt: hoe ver gaat onze drang om alles om ons heen aan te passen aan onze wensen?

De tentoonstelling is gratis te bezoeken. 

Wegens succes is de tentoonstelling met een maand verlengt! 
De tentoonstelling is nu dus tot 29 juni te bewonderen