Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandaag vieren we de Vrijheid!  Kom naar Speeltuin Westerkwartier voor een kinderrommelmarkt waar kinderen leren over handelen en verhalen horen over vrijheid en hoe belangrijk vrijheid is.

Op 5 mei kleurt heel Nederland feestelijk rood-wit-blauw en oranje. Op die datum staat namelijk in heel Nederland het thema “Vrijheid” centraal. We vieren de bevrijding van Nederland en het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945. 

Op 5 mei gaat het Leids steunloket migranten twee activiteiten organiseren: 
1- Kindervrijmarkt
In de “Westerkwartier” speeltuin komt er een kindervrijmarkt. Deze rommelmarkt voor kinderen is een traditie op bevrijdingsdag. Het leert kinderen omgaan met geld, het inschatten van waarde van goederen en geld, het leert hen onderhandelen, recyclen, weggeven, spelen en hergebruiken! Sommige kinderen treden op of organiseren spelletjes op de vrijmarkt. 
Let op: Wil jij ook meedoen aan de kindervrijmarkt? Reserveer eerst een tafel s.v.p! Meer informatie over aanmelden aan het einde van de pagina.

2- Vrijheidsverhaaltje :

Als je aan Nederlanders vraagt wat ze goed vinden gaan in hun land en waar ze trots op zijn, dan noemen ze opvallend vaak “vrijheid”!
Als je aan een migrant of vluchteling vraagt, waarom ze een helse, levensgevaarlijke tocht met veel angst en onzekerheid naar Europa hebben gemaakt, ook dan wordt er vaak gesproken over “de veiligheid en vrijheid”.

Door middel van het voorlezen van een verhaal, willen wij met onze kinderen praten over vrijheid in verbondenheid en aansluitend vragen stellen over zelfverantwoordelijkheid en tegenovergestelde begrippen van vrijheid en verbondenheid, afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Het verhaal gaat over Rashid en zijn familie die moeten vluchten uit hun land Iran. Met behulp van valse paspoorten nemen ze het vliegtuig naar Indonesië. Vanaf daar proberen ze samen met een grote groep andere vluchtelingen in een gammele boot de oceaan over te steken naar Australië. 

Het verhaal wordt voorgelezen door hoogleraar Rechtssociologie van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de universiteit Leiden Maartje van der Woude

3- Live muziek  van Mees en Jens

Mees en Jens zijn twee muzikanten die met behulp van akoestische gitaar en zang een breed scala aan muziek spelen. De liedjes zijn melodisch, rustgevend, maar kunnen ook energiek en dansbaar zijn. Het repertoire bestaat uit popklassiekers, folk en indie muziek. Naast covers spelen Mees en Jens ook eigen geschreven liedjes en improviseren ze live.

Het belooft een hele mooie dag te worden en iedereen is van harte welkom!

Deze activiteit is leuk voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar.

Locatie: Speeltuin Westerkwartier, Ten Katestraat 10A 2321 AW Leiden

Tijd: 15.30 - 19.30 uur

Entree: Gratis. Ouders/voogd moeten hun kind aanmelden om een tafel te reserveren voor de kinderrommelmarkt. Aanmelden kan door een bericht te sturen via facebook, instagram of LinkedIn.

Meer informatie op de website.