Overslaan en naar de inhoud gaan

Kenniswandeling over veroudering en vitaliteit. Demonstraties, workshops, meet&greet met de wetenschappers, gevolgd door een kenniswandeling

We verzamelen op de Leyden Academy, waar enkele korte presentaties en workshops worden gegeven over het onderzoek van de Leyden Academy over vitaliteit en veroudering. Zo kun je het ‘ouderdomspak’ aantrekken, waarmee je kunt ervaren hoe het is om aan ouderdomsziekten te lijden. Vervolgens vertrekken we voor de kenniswandeling, waarbij onze wetenschappers beschikbaar zijn om al je vragen over veroudering en vitaliteit te beantwoorden. We bezoeken hierbij de Ecotuin aan de Nachtegaallaan, die onder andere wordt ingezet om een gezonde leefstijl te bevorderen.

Over de Leyden Academy: Als kennisinstituut verricht Leyden Academy on Vitality and Ageing wetenschappelijk onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen op het terrein van vitaliteit en veroudering. We benaderen vraagstukken multidisciplinair en combineren hierbij biologische, sociologische, antropologische, psychologische, economische en/of medische invalshoeken. Dit doen we vanuit onze drie speerpunten: Vitaal, Betekenisvol en Verbonden. 

Locatie: Leyden Academy on Vitality and Ageing, Poortgebouw LUMC, Rijnsburgerweg 10, 2333 AA Leiden.

Tijd: 10.00 - 12.00 uur 

Entree: Gratis. Maximaal 50 deelnemers, aanmelden via:Leijs@leydenacademy.nl

Leyden academy  is rolstoeltoegankelijk, de wandeling niet, die gaat over onverharde paden.

Meer informatie op de website.