Overslaan en naar de inhoud gaan

Khalid Mourigh is een taalwetenschapper en schrijver, maar is ook supergoed in verhaaltjes vertellen. Tijdens deze voorleesmiddag leest hij voor in het Nederlands, Arabisch en Tamazight

Een derde van alle Leidenaren heeft een migratie-achtergrond. Hoewel Leiden dus erg divers is, zie je die diversiteit niet overal even goed terug. Nederlands en Engels spelen overal de hoofdrol en andere talen komen niet vaak aan bod. De bevolking van Leiden spreekt echter veel meer talen dan alleen die twee. 

Er wordt in BplusC Bibliotheek Het Gebouw een voorleesmiddag gehouden door Khalid Mourigh. Tijdens deze middag zal hij verhalen voorlezen in het Marokkaans Arabisch ض , het Tamazight ⵣ en het Nederlands. Iedereen is welkom, maar de doelgroep voor de verhaaltjes zijn kinderen.

Na afloop van het voorlezen, mogen de kinderen gaan knutselen en napraten over de verhalen die ze hebben gehoord. 
Volwassenen krijgen meer informatie over de meertaligheid van hun kinderen. Zo krijgen ze te horen hoe het voor hun kinderen is om thuis de ene taal te spreken en op school de andere. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om hierover vragen te stellen. Er wordt afgesloten met een hapje en een drankje. 

Registreer hier om de Voorleesmiddag bij te wonen:

https://fd24.formdesk.com/universiteitleiden/registratie_voorleesmiddag23maart


BplusC Bibliotheek Het Gebouw
Arubapad 4, Leiden
14:00 - 16:00 uur