Overslaan en naar de inhoud gaan

Klimaatverandering, een groeiende wereldpopulatie, opwarming van de aarde: er speelt een hoop in de wereld. In deze interactieve presentatie praat student docent Lindert u bij over wat er gaande is. Komt u ook nieuwe kennis opdoen?

Door de grootse problemen in de wereld, zijn er ontwikkelingen bezig die grote veranderingen teweeg kunnen gaan brengen. Door de opwarming van de aarde smelt bijvoorbeeld het ijs en als gevolg neemt het aantal land af.

Neem als voorbeeld Tuvalu, een eiland in de grote Oceaan. Hier is de vrees voor de zeespiegelstijging groot en worden zelfs prachtige koraalriffen weggebaggerd. Het hoogste punt van dit eiland ligt maar 4.6 meter boven waterniveau, en daardoor wordt er al gekeken naar opties om land op te spuiten of te kiezen voor een drijvend alternatief. Een drijvende stad klinkt wellicht heel futuristisch, maar in 2015 is al een intentieverklaring getekend voor de bouw van zo’n stad door Frans-Polynesië.

In een interactief seniorencollege, worden ouderen op de hoogte gebracht van wat er speelt in de huidige crisis. Studentdocent Lindert neemt u mee in de maritieme wereld tijdens een interactief college. Wat kunnen we allemaal bereiken in de Blue Ocean? Kunnen we ons hoofd boven water houden? De doelgroep is 50+, maar eigenlijk is iedereen welkom: je bent nooit te jong óf oud om te leren!

Who knows

De activiteit wordt georganiseerd door Stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan. De missie van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) is streven naar een maatschappij waarin een leven lang leren voor iedereen in Nederland de norm is. Om hieraan een impactvolle bijdrage te leveren, organiseren ze interactieve seniorencolleges, gegeven door studenten.

Aanmelden voor deze interactieve presentatie kan via dit formulier.

Deze activiteit is Nederlandstalig

Locatie: BplusC Merenwijk, Rosmolen 4, 2317 SJ Leiden 

Tijd: 10.30 – 11.30 uur

Entree: Gratis