Overslaan en naar de inhoud gaan

Een dag vol informatie en inspiratie voor het doen van je eigen onderzoek ter voorbereiding op je profielwerkstuk!

Het Wetenschapscongres voor vwo wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk: onderzoek doen staat centraal. Een dag vol informatie en inspiratie voor je eigen onderzoek. Afhankelijk van de coronamaatregelingen vindt het congres fysiek of online plaats. Dit schooljaar wordt het Wetenschapscongres georganiseerd op donderdag 2 juni 2022.

Het volledige programma vind je op de website.

Toegangsbewijs

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je moet je dan ook vooraf aanmelden; er wordt automatisch een ontvangstbericht van de aanmelding verstuurd. Als de maximumcapaciteit bereikt wordt, sluit de aanmelding. Je ontvangt in de week voorafgaand aan het congres per e-mail aanvullende informatie.

Bewijs van deelname

Je ontvangt aan het eind van de dag een bewijs van deelname van 5 slu. Deze slu kunnen scholen overnemen in het schoolexamendossier van de leerling (bijvoorbeeld in het kader van OVO/LOB of als tijdsinvestering PWS, ter beoordeling aan de school).

Informatie voor scholen

Alle deelnemers melden zich individueel aan. Aanmelden is mogelijk tot en met 20 mei 2022 (zolang er plek is). Voor schooldeelname geldt het volgende reglement:
 

Scholen die overwegen om met een groep leerlingen aan het Wetenschapscongres deel te nemen, kunnen vooraf contact opnemen om te informeren hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn. Het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren.