Overslaan en naar de inhoud gaan

Muziek, workshops en rondleidingen en natuurlijk een wintermarkt met een combinatie van eten, drinken en producten. Kom kennismaken met het Energiepark en laat je inspireren door deze groene plek.

Het belooft een koude winter te worden, maar in het Energiepark zitten we er zaterdag 17 december warmpjes bij.
Van 13.00 – 18.00 vindt daar winterfestival Lekker Wollig plaats. Het programma bestaat uit een bonte verzameling activiteiten en geeft inspiratie voor de toekomstige transformatie van het Energiepark tot een levendige stadsbuurt met een mix van wonen, werken, cultuur, stadsnatuur, recreatie, horeca en sport. Een echte Leidse plek waar mens en stad samenkomen. Kom ook!

Voor meer informatie ga naar: www.energieparkleiden.nl of mail naar info@energieparkleiden.nl 

HET FESTIVAL WORDT GEHOUDEN IN HET ENERGIEPARK. DE INGANG IS BIJ LANGEGRACHT 70.

 • Brood om een stokje – geschikt voor kinderen
  Bak bij ons je eigen broodje bij een gezellig kampvuur
 • Theetuin met mispeltaart
  Leiden Art Hub opent haar deuren met een theetuin. Kom voor een kopje thee van kruiden uit eigen tuin en taart van mispels uit het park.
 • Interactieve kunstactie – geschikt voor kinderen
  EST art foundation vrolijkt de boel op met een interactieve kunstactie in het Energiepark die eindigt in een toffe tentoonstelling in hun atelier.
 • Workshop wool fillen of gaten stoppen
  Neem je kapotte wollen kledingstuk mee, dan leert Leidse Deken je hoe je het gat stopt of vult met wol.
 • Workshop wol weven – geschikt voor kinderen
  Leer wol weven met een echt weefgetouw bij de Leidse Deken.
 • Workshop ambachtelijk letters hakken met Bambam Steenhouwers (13.00 – 17.00)
  Kinderen en volwassenen zijn welkom voor een workshop ambachtelijk steenhouwen door Bambam. Leer zelf een letter of cijfer hakken uit natuursteen van een echte steenhouwer!
 • Winterjassenactie voor de Binnenvest
  De Binnenvest biedt een vangnet voor mensen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te raken. Met de winter voor de deur zijn ze dringend op zoek naar warme winterjassen. Lever je oude winterjas in en je krijgt een warme choco als dank!
 • Groen doen – geschikt voor kinderen
  Zin om de handen uit de mouwen te steken? Ga met de groenploeg aan de slag om het park nog groener te maken. We gaan wilgen vlechten, boompjes planten en insectenhotels aanbrengen. Neem je eigen werkhandschoenen en spade mee.
 • Rhythm rollerskate jam
  Haal je rolschaatsen uit het vet en warm je op aan een jam van rhythm rollerskaters in de Leiden Art Hub.
 • Ambachtelijke wintermarkt
  Kom langs voor een lekker winterbiertje van Brouwerij Pronck met borrelplankje van Boerderij De Eenzaamheid bij een knus kampvuurtje en funky tunes van de Leidse band 4 shots & a positive note!