Overslaan en naar de inhoud gaan

Help mee de oevervegetatie van Leiden en omgeving in kaart te brengen met het Citizen Science project OEVERPLANTEN van Naturalis.

In een polderlandschap en in de bebouwde kom bieden oevers vaak goede kansen voor ‘wilde natuur’ en belangrijke schuilplaatsen voor diverse planten- en diersoorten. Met het project 'Oeverplanten' brengen verschillende onderzoekers in kaart met welke oevers het goed gaat en welke oevers beter beheerd kunnen worden. Om een zo goed mogelijk beeld van alle oevers te krijgen hebben we zo veel mogelijk mensen nodig die bijdragen aan het project door oeverplanten te bekijken en door te geven hoe het met de planten gaat.

Voor het vijfde jaar, vanaf 15 mei en tot 15 september 2022 kan iedereen die het leuk vindt 'oeverexpert' worden. Zo draag je als medeonderzoeker bij aan onderzoek en ervaar je de sloten en oevers op een andere manier. Zoek oevers in jouw buurt of neem je fiets en ga op ontdekking. Interesse om medeonderzoeker te worden? Neem dan een kijkje op de website. Daar vind je een leuke quiz waarmee je 24 oeverplanten leert kennen. Ga zelfstandig aan de slag met de handleiding en informatie op de website.

In Leiden gaan we dan vandaag samen langs de oevers een oevercheck doen!

Locatie: Bij een oever in de Merenwijk

Tijd: ntb.

Entree: gratis. Registreren kan door te mailen naar oeverplanten@gmail.com

Meer info op  de website