Overslaan en naar de inhoud gaan

Help mee de oevervegetatie van Leiden en omgeving in kaart te brengen met het Citizen Science project OEVERPLANTEN van Naturalis.

Help mee de oevervegetatie van Leiden en omgeving in kaart te brengen met het Citizen Science project OEVERPLANTEN van Naturalis.

Oevers bieden vaak goede kansen voor ‘wilde natuur’. Ze zijn belangrijke schuilplaatsen voor diverse planten- en diersoorten. Met het project 'Oeverplanten brengen de bewoners (jullie!), samen met onderzoekers van Naturalis op basis van 23 indicatorplanten in kaart met welke oevers het goed gaat en welke oevers beter beheerd kunnen worden. Om een zo goed mogelijk beeld van de oevers te krijgen zijn zo veel mogelijk mensen nodig.

Voor het vijfde jaar, vanaf 15 mei en tot 15 september 2022 kan iedereen die het leuk vindt 'oeverexpert' worden. Zo draag je als medeonderzoeker bij aan onderzoek en ervaar je de sloten en oevers op een andere manier. Zoek oevers in jouw buurt of neem je fiets en ga op ontdekking. Interesse om medeonderzoeker te worden? Neem dan een kijkje op de website.

Daar vind je alle informatie om zelfstandig aan de slag te gaan.

Vind je het leuker om samen te werken? Doe dan mee met de workshop Oeverplanten in Leiden. We gaan dan samen langs de oevers een oevercheck doen!

Locatie: Verzamelpunt: in het Plantsoen vlak bij de Van Disselbrug in Leiden. 
Je zult een Naturalis banner zien.

Tijd: 14.00 - 16.00 uur

Entree: gratis. Registreren kan door te mailen naar oeverplanten@gmail.com

Meer info op  de website