Overslaan en naar de inhoud gaan

In 2022: 365 keer Radio Weetlust

Morgen is het zo ver: Leiden European City of Science 2022. Een heel jaar lang staat Leiden in het teken van wetenschap, kennis, kunst en kunde. Op 22 januari is de officiële aftrap voor Leiden2022. Door de aangescherpte coronamaatregelen ligt de focus de eerste tijd op online.

Wat natuurlijk wel doorgaat is Radio Weetlust, hét Leidse radioprogramma van 2022. Elke ochtend van 2022 zullen we tussen 08.00 en 09.00 uur voor je klaarstaan. Met een programma vol weetjes, aandacht voor de activiteiten van de dag, leuke en interessante gasten, allemaal in het teken van het onderwerp dat die dag centraal staat. 

Radio Weetlust is elke dag te beluisteren via Sleutelstad 99.6 FM en DAB+. Ook is het programma te bekijken via Sleutelstad TV. Voor Ziggo-abonnees is dat kanaal 46, KPN-abonnees stemmen af op kanaal 1421. Ook online en mobiel is Sleutelstad altijd te horen en zien.

In de eerste uitzending van Radio Weetlust in elk geval aandacht voor een jubileum. Op 1 januari is het namelijk precies twintig jaar geleden dat de Euro werd ingevoerd. Via Zoom schuift econoom Nout Wellink aan. Als directeur van de Nederlandsche Bank speelde hij een voorname rol bij de invoering van de Europese munteenheid.