Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden is in 2022 European City of Science, met een programma van 365 dagen voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Samen met tal van partners ontwikkelt Leiden2022 een uitdagend programma dat wetenschap en samenleving verbindt. Iedereen kan meedoen, van vooraanstaande internationale wetenschappers tot nieuwsgierige kinderen. Leiden European City of Science 2022 zet wetenschap, kennis, kunst en kunde in de schijnwerpers door middel van lokale actie, op een nationaal podium, met een internationale uitstraling. Aan de basis van dit wetenschapsjaar staan de founding partners: Gemeente Leiden, LUMC, Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden

Duurzaamheid is een kernthema in de productie van Leiden2022. Als organisatie willen we ervoor zorgen dat het programma zo toekomstbestendig mogelijk wordt uitgezet en neergezet. Onderdeel van het duurzaamheidsbeleid is ons project ‘365 Trees’. Samen met partners in en buiten de stad willen we ervoor zorgen dat er tenminste 365 nieuwe bomen worden geplant in Leiden. Er is een projectplan opgesteld. Voor de uitvoering van dit projectplan zoeken wij een praktische

 

Stagiair duurzaamheid (per direct, uren in overleg)

 

Als stagiair ga je ervoor zorgen dat er minimaal 365 bomen worden geplant in 2022. Je werkt daarvoor samen met partijen, bedrijven en burgerinitiatieven in Leiden en omgeving. Met het redactieteam van Leiden2022 én de aan het project verbonden partners stem je de communicatiestrategie af. Door dit project succesvol neer te zetten maak je duidelijk dat wij als organisatie staan voor duurzaamheid én draag je direct bij aan de biodiversiteit.

Leiden2022 is een platte, ‘start-up’ DIY organisatie waarin we met een klein team een grote ambitie neerzetten. De strategische visie en het inhoudelijke programma van Leiden2022 zijn in opdracht van de stichting opgesteld door Lucien Geelhoed, intendant van Leiden European City of Science. Het team van Leiden2022 bestaat uit een directeur-bestuurder, zakelijk leider/fondsenwerver, office manager en diverse coördinatoren en projectmedewerkers voor de uitvoering van het programma.

Ben je een echte doener en kun je goed communiceren? Vind je het belangrijk om bij te dragen aan duurzaamheid en biodiversiteit? Kun je met veel verschillende mensen omgaan en ben je echt resultaatgericht? Dan ben je onze perfecte kandidaat.

Je beschikt over:

  •  Een ondernemende en flexibele instelling;
  • Vermogen om projecten gestroomlijnd & praktisch uit te voeren;
  • Vermogen om zelfstandig en in teamverband te werken;
  • Goede communicatieve vaardigheden. 

 

Jouw taken zijn: 

  • Het onderhouden van alle contacten rondom 365 Trees; 
  • Het uitvoeren van het projectplan; 
  • Het afstemmen van de communicatie rond het project met het redactieteam van Leiden2022 en de betrokken burgers, partijen en bedrijven; 
  • Alles wat verder relevant is voor een succesvolle uitvoering van het project.

 

Wat bieden wij? 

  • Een bruisende, inspirerende werkomgeving, in directe interactie met wetenschap & samenleving;
  • Ruimte voor initiatief en zelfstandigheid binnen een kleine organisatie;
  • Flexibele werkplek, thuis/online werken, in Leiden en omgeving;
  • Een stagevergoeding van € 350,- bruto per maand

 

Procedure: stuur je sollicitatie naar info@leiden2022.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Meta Knol, m.knol@leiden2022.nl, of info@leiden2022.nl.

 

De Stichting Leiden European City of Science 2022 streeft bij de samenstelling van haar bestuur en organisatie naar een evenwichtige afspiegeling van de maatschappij.