Overslaan en naar de inhoud gaan

Het 2e FAIR Convergence Symposium zal de stand van zaken onderzoeken op het gebied van FAIR-implementatie in een reeks onderzoeksdomeinen en -initiatieven.

Het 2e FAIR Convergence Symposium wordt georganiseerd door CODATA en GO FAIR op 24 - 26 oktober 2022, als onderdeel van de Week van de FAIR. 

De editie van dit jaar zal zich concentreren op kleinere, strategische en werkvergaderingen met hoge prioriteit om de convergentie over en de uitvoering van de FAIR-principes aan te moedigen. De bijeenkomsten worden georganiseerd als hybride evenementen, zodat zowel in persoon als online kan worden deelgenomen.

Workshops en sessies die het vermelden waard zijn, zijn onder meer een workshop over de rol van gegevensbeleid in tijden van crisis; verslagen over het gebruik van de FAIR Implementation Profile-methodologie door de WorldFAIR-project- en ENVRI-FAIR-gemeenschappen; en een demonstratie van het FAIR Connect platform voor open access publishing.

Gedetailleerde beschrijvingen van de workshops en sessies, een overzicht van het programma van het 2nd FAIR Convergence Symposium en een link naar registratie zijn beschikbaar op: https://codata.org/events/conferences/fair-convergence-symposium-2022/