Overslaan en naar de inhoud gaan

Een juiste houding tijdens het werken is belangrijker dan je denkt. Leer hoe je beter achter je laptop kunt zitten in de workshop "Actief en Ontspannen werken". Ook leer je over het effect van spreek- en interactietempo op (ont)spanning op de werkvloer.

Een goede fysieke werkomgeving is belangrijk, maar hoe moet je goed zitten? En hoe belangrijk is rustig praten voor de sfeer op kantoor? Vandaag leer je het tijdens twee interactieve workshops.

Zitten, hoe doe je dat eigenlijk? Waar zijn onze zitbotten en wat doet ons bovenlichaam en onderrug in de stoel? Opgeslokt door het beeldscherm, gespannen kaak en ingehouden adem, schouders opgetrokken en de benen strak… je hele lijf gespannen en in staat van paraatheid terwijl je gewoon zit te werken achter de computer! Chronische spanning is een grote bron van werkgerelateerde klachten aan armen, nek, schouders en rug, vermoeidheid en hoofdpijn. Hoe houd je zelf regie en kan je deze klachten voorkomen of verminderen?

In de workshop Actief en Ontspannen werken - Alexander Techniek op de werkvloer vertelt  Alwine Kruisselbrink van Alexander Techniek je alles over jouw houding- en bewegingspatroon en word je meer bewust van overmatige (spier)spanning. Je leert hoe de zitbotten je balans en stabiliteit geven in het zitten. En bovendien hoe belangrijk de hoofd nek en rug relatie is en hoe deze zorgt voor de ontspanning. Neem je eigen device (laptop, ipad of mobiel mee) en ervaar hoe Alexander Techniek je bewustzijn vergroot om klachten te verminderen of te voorkomen.

Over het belang van jouw spreek- en interactie tempo leer je tijdens de workshop logopedie-stottertherapie en (ont)spanning op de werkvloer.

We kennen allemaal wel een beroemdheid die stottert en misschien ook wel een vriend(in) of collega. Waar let je dan op, wanneer je met diegene praat? Velen van ons kennen de adviezen ‘iemand laten uitpraten’ en ‘geen zinnen afmaken!’ Maar: geldt dat advies eigenlijk alleen voor mensen die stotteren? Welk effect hebben spreektempo en interactietempo op (ont)spanning op de werkvloer?

Marieke Dwarkasing is logopedist-stottertherapeut. Zij kijkt (en luistert) niet alleen naar wát er gezegd wordt, maar ook hóé. In de workshop deelt zij haar inzichten en gaan jullie in gesprek over jouw ervaring met de (on)rust die communicatietempo kan creëren. Met als conclusie ‘langzamer is sneller!’

Programma:

13:00 – 13:45 Actief en Ontspannen werken met Alexander Techniek op de werkvloer

14:00 – 14:30 Interactietijd, Stottercentrum Leiden

15:00 – 15:45 Actief en Ontspannen werken met Alexander Techniek op de werkvloer

16:00 – 16:30 Interactietijd

Tot dan!

Locatie: Gezondheidscentrum Stevenshof, Theda Mansholtstraat 7, 2331 JE Leiden

Tijd: 13.00 - 17.00 uur

Entree: Gratis. Aanmelden kan door te mailen naar contact@atalwine.nl

Meer informatie op de website.