Overslaan en naar de inhoud gaan

Heeft u wel eens een advent kalender? Met van die lekkere chocolaatjes? Advent is de periode voor kerstmis. Laat u mee nemen in de wereld van kerstmis in de kunst in dit seniorencollege.

Ons kerstverhaal begint wanneer Maria de boodschap krijgt dat ze zwanger is van het kindje Jezus. Wat deed Maria nadat ze deze boodschap kreeg? En hoe schilder je zo'n bijzondere gebeurtenis? Tijdens dit kerstcollege neemt studentdocent Nikki van Oud Geleerd, Jong Gedaan u mee in de wereld van kerst in kunst.

Een hoop bijzondere momenten rondom kerst zijn vastgelegd in verschillende, indrukwekkende schilderijen. Zo kijken we naar de scène in de stal, waar de kleine baby in het sto op verschillende doeken te zien is. Ook kijken we naar andere associaties van kerst in kunst: denk bijvoorbeeld aankerstliedjes, kerstfilms met sneeuw en winterlandschappen. Tot slot komen een paar mooie werken met het thema licht aan bod. Licht speelt niet alleen in de kerstperiode een grote rol, het is ook één van de de grootste thema’s in de kunstgeschiedenis. En natuurlijk behandelen we de meest feestelijke vorm van licht: vuurwerk!

Het belooft een interessante presentatie te worden, die afgesloten wordt met een heerlijk kopje warme chocolademelk en een lekkere kerstverrassing. Bent u erbij?

Deze activiteit is Nederlandstalig. 

Locatie: BOP (Buurt Ontmoetings Plek), Herenstraat 61, 2313 AG Leiden

Tijd: 11.00 - 12.30 uur

Entree: Gratis, aanmelden via deze link