Overslaan en naar de inhoud gaan

Wist je dat het op 1 november Dag van de Doden is? Voor veel culturen is dit een dag om stil te staan bij voorouders en vorige generaties. Kom naar deze activiteit en leer alles over archeologie en de dood.

Op 1 november wordt de Dag van de Doden georganiseerd door het Laboratorium voor Menselijke Osteoarcheologie. Er wordt een hele avond stilgestaan bij de dood.

Zo zullen gastsprekers flitscolleges geven over hoe archeologen menselijke botten gebruiken om meer te weten te komen over het verleden. Onderwerpen van deze flitscolleges zijn onder meer: mummies, vampiers, Frankenstein-begrafenissen en de Zwarte Dood. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, waarbij deelnemers worden gevraagd een cold-case met (plastic) menselijke botten op te lossen. Aansluitend zal een quiz plaatsvinden om jouw kennis te testen en is er ruimte voor vragen en discussie indien aanwezigen meer willen weten over archeologie en botten.

Deze activiteit zal 's avonds plaatsvinden. Op Dag van de Doden wordt overdag ook een activiteit georganiseerd: Je botten... Voor de eeuwigheid?

Programma

18.30 - 19.00: Inloop

19.00 - 19.10: Introductie

19.15 - 20.00: Ronde 1 - Flitslezingen/Workshop/Quiz

20.00 - 20.15: Pauze 

20.15 - 21.00: Ronde 2 - Flitslezingen/Workshop/Quiz

21.00 - 21.30: Afsluiting

Voor dit evenement geldt een beperkte capaciteit van 90 personen. Verder kunnen maximaal 30 personen per activiteit deelnemen. Daarom wordt u gevraagd van tevoren uw voorkeursactiviteit aan te geven. Aanmelden kan middels deze link

Dit evenement is voor kinderen en volwassenen van 12 jaar en ouder.

Locatie: Leonardo College, Telderskade 48, Leiden

Tijd: 18.00 – 21.30

Entree: Gratis

Op de Dag van de Doden wordt overdag ook een activiteit georganiseerd: Je botten... Voor de eeuwigheid?