Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom naar de Dag van de Journalistiek in Leiden. Leer alles over de rijke Leidse krantengeschiedenis tijdens een journalistiekwandeling en sluit de dag af met een borrel! 

De geschiedenis van de journalistiek in Leiden is het afgelopen jaar onderzocht en beschreven door journalisten, onderzoekers en mediastudenten van de Universiteit Leiden. Het resultaat: een bijzondere bewaarkrant: Gazet van Leiden, vol artikelen over de oudste Leidse media, die soms wereldberoemd waren maar inmiddels zijn vergeten. De verhalen gaan over de roepstoel, de fameuze drukkerijen, censuur, misdaadnieuws, primeurs, en over de mensen die nu het nieuws in Leiden maken in een tijd waarin lokale journalistiek verre van vanzelfsprekend is. 

De Gazet en een deel van deze verhalen worden gepresenteerd op de publieksdag 3 november in PLNT, inclusief een debat met de hoofdredacteuren van de Leidse media, een journalistiekwandeling en pop-uptentoonstelling in de UBL. Hartelijk welkom!

Deze activiteit is Nederlandstalig.

Locatie: PLNT, Langegrachht 70, 2312 NV Leiden

Tijd: 10.00 – 18.30 uur

Entree: Kaartje à 28 euro verkrijgbaar via https://www.universiteitleiden.nl/agenda/2022/11/dag-van-de-leidse-journalistiek. Aanmelden is verplicht en kan t/m 27 oktober. Toegang voor studenten is gratis.

*De afbeelding is gemaakt door Rob Overmeer