Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe zit het met de zorg voor ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond? Ontdek het tijdens deze lezing en discussieer mee over de toekomst.

Dementie is een veelvoorkomende ziekte die optreedt bij ouderen. Gelukkig bestaat er veel dementiezorg waardoor mensen geholpen worden met de omgang met dementie. Maar hoe zit dit bij ouderen met een migratieachtergrond? Deze groep groeit immers snel, waardoor de behoefte aan zorg en ondersteuning toeneemt.

In de avond van maandag 12 december vindt een lezing plaats over de dementiezorg voor ouderen met een niet-westerse migratieachtergrond. Zo zal Rayan Younis van het Leids Steunloket Migranten het concept van de ouderen oase 'activiteitencentrum voor ouderen' presenteren en zal Walter Schrader aanwezig zijn, adviseur en belangrijk ondersteuner van het Leids Steunloket Migranten.

Aansluitend is er ruimte voor vragen en word je uitgenodigd voor een verhelderende discussie over de toekomst. Kom je ook?

  • Who knows?

Walter Schrader is huisarts en rampenarts met 40 jaar ervaring in de Nederlandse gezondheidszorg, de Tropische Geneeskunde en de Rampenbestrijding. Hij is docent en gastdocent geweest aan verscheidene universiteiten in binnen- en buitenland, was hoofd van de afdeling Sociaal Medische Zorg Gemeente Rotterdam, adviseur Daklozenbeleid via de Gezondheidsraad en kreeg voor zijn werk verscheidene nationale en internationale onderscheidingen waaronder het ereburgerschap van Osiek (Polen), Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Leids Persoon van het Jaar 2021. Met de vele functies en de contacten in de gezondheidszorg en de politiek is hij een belangrijke adviseur en ondersteuner van het Leids Steunloket Migranten.  

Locatie: Speeltuin Westerkwartier, Ten Katestraat 10A, 2321 AW Leiden

Tijd: 19.00 - 22.30 uur

Entree: Gratis, aanmelden via het contactformulier