Overslaan en naar de inhoud gaan

Op 16 juli 2022 wordt de eerste European Talent Fair gelanceerd als onderdeel van EuroScience Open Forum (ESOF) in Leiden. Op 20 juni kun je je echter al aanmelden voor de Talent Fair

Tijdens de European Talent Fair worden studenten, wetenschappers, academici, investeerders, start-ups en bedrijven in contact met elkaar gebracht. Het talent van al deze (jonge) mensen en vacatures binnen de wetenschapssector in de EU worden volop gepromoot tijdens dit evenement. 

De European Talent Fair maakt onderdeel uit van de EuroScience Open Forum (ESOF). ESOF is de grootste wetenschappelijke conferentie binnen Europa. Bij ESOF staan alle aspecten van wetenschap centraal. De tiende editie van ESOF zal plaatsvinden tussen 13 en 16 juli 2022 in Leiden. 

Tijdens ESOF zullen vertegenwoordigers van de EU aanwezig zijn met een eigen 'paviljoen'. Dit paviljoen kan zowel online als fysiek bezocht worden. Ook de European Talent Fair zal plaatsvinden op dit paviljoen en kan dus zowel virtueel als in de echte wereld bijgewoond worden.

European Talent Fair doelen:

  • vacatures in de wetenschaps/onderzoekssector voor jongeren laten toenemen
  • zorgen dat de juiste kansen in aanraking komen met mensen met de juiste talenten
  • zorgen dat joneg talenten zichzelf beter kunnen promoten op de banenmarkt en de benodigde skills hebben op om deze markt uit te blinken

Online Matchmaking – 20 Juni 2022

De eerste editie van De European Talent Fair opent met een Matchmaking Fair Researchers2Businesses evenement dat wordt georganiseerd door EURAXESS. Dit evenement vindt online plaats op 20 Juni 2022.

Het doel van dit evenement is om de variatie binnen de banen en carrieres in de wetenschap/onderzoekssector duidelijk te maken. Daarnaast is het ook de bedoeling dat bedrijven in aanraking komen met deze onderzoekers/wetenschappers.

Training – 16 Juli 2022

Na de Matchmaking Fair, worden vanaf 16 juli 2022 meerdere trainings-sessies georganiseerd in het kader van ESOF. Ook deze sessies zullen zowel online als fysiek bijgewoond kunnen worden.

Deze trainingssessies zijn zeer relevant voor jonge mensen die een baan willen binnen de wetenschap/onderzoekssector in de EU.

De trainingssessies zijn volledig gratis. Iedereen is welkom, maar registratie vooraf is wel vereist. 

Recruiters hoek

Organisaties, bedrijven, universiteiten en investeerders die bijdragen aan de wetenschap/onderzoekssector kunnen tevens meedoen aan de European Talent Fair. Zij kunnen deelnemen door:

  • mee te doen aan de matchmaking fair - registreren kan HIER (de deadline is op 17 juni),
  • hun eigen EURAXESS profiel te maken en te profiteren van alle tools die op dat platform aanwezig zijn zonder kosten.

Waarom meedoen?

Door mee te doen aan de European Talent Fair, kunnen recruiters:

  • de zichtbaarheid en bekendheid van hun organisatie onder jonge onderzoekers vegroten
  • meer dan 5000 mensen bereiken die meedoen aan ESOF
  • hun huidige banen en stages promoten
  • in contact komen met Europese talenten

De agenda en registratie link zullen spoedig op deze pagina verschijnen

Alle trainingssessies worden gegeven in het Engels. 

Praktische informatie

Wanneer?
Maandag 20 Juni 2022,
9.00 - Zaterdag 16 Juli 2022, 17.00 (CEST)
Waar?
Leiden, Nederland
Website?
https://www.esof.eu/