Overslaan en naar de inhoud gaan

De kermis is één van de oudste onderdelen van de 3 oktoberfeesten. Een grote kermis die op de vertrouwde locaties van Leiden staat. Als een lint slingert de kermis door het centrum.

De locaties zijn het Stationsplein, Stationsweg, Steenstraat, Beestenmarkt, Blauwpoortsbrug, Nieuwe Beestenmarkt, rondom molen De Valk, Lammermarkt, Tweede Binnenvestgracht en het Schuttersveld. 

Jong en oud vinden op de kermis wel iets leuks om te doen. Terug van weggeweest en dé blikvanger op het Schuttersveld is de Bungee Katapult. Ook de alom geliefde Cakewalk met de spannende, lopende banden en bewegende trappen is er te vinden. Voor de kleine kermisvierders is er De Reis door Toverland.  

De drie hoogste attracties staan op de Lammermarkt bij Molen De Valk. Na het succes van vorig jaar is de Around the World terug. Zwaaien boven de stad kan maar één keer per jaar! Ook vanuit het Europa Reuzenrad is Leiden op een bijzondere manier te zien. Spanning en sensatie is er bij de Booster Maxxx. Geniet van allerlei kermislekkernijen, terwijl je feestend Leiden aan je voorbij ziet trekken richting Miami Trip, Break Dance, Polyp, Fun house Fire Department, Disco Jumper, Jumbo, spookhuis Ghost Castle,  Snow Jet, het glazen doolhof Fun Circus en familie-achtbaan Bugs en Bees. Voor de kinderen zijn er de draaimolen, de buggy en nog veel meer. Een spelletje doen kan ook. Kortom, variatie genoeg. Op de Beestenmarkt zijn de Super Mouse en de Booster XXL te vinden. De Stationsweg en het Stationsplein bieden alle kans om lekker te slenteren met als eindpunt de poffertjeskraam. 

Lees meer over de historie van 3 oktober op de website van de 3 October Vereeniging