Overslaan en naar de inhoud gaan

Wie zegt dat gebroken chocolade niet mooi kan zijn? Ga op een bijzondere manier aan de slag met kintsugi in deze heerlijke workshop!

Deze activiteit is uitverkocht! 

Deze workshop is geïnspireerd door traditionele Japanse kintsugi, dit is de Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met lak, waar in goud- of zilver gesprenkeld wordt. Omarm de natuurlijke breuken die ontstaan tijdens het kintsugi-proces en creëer met eetbare goudlijm een prachtige kintsugi-chocoladereep. Leuk om aan een speciaal iemand te geven, maar natuurlijk ook lekker om gewoon zelf op te snoepen.

Let op: Na de workshop moet de chocolade nog 10-20 minuten uitharden in onze koelkast. U kunt terwijl u wacht de vaste collectie op de begane grond van het museum bekijken. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze workshop dus reserveer snel een plekje onderaan de pagina.

Voorafgaand aan de workshop geeft Yoko Silk van Yoko Silk Keramiek Workshop te Leiden, een presentatie over  Kintsugi in Japanmuseum SieboldHuis. Met voorbeelden uit haar eigen workshop en collectie zal zij een vakkundige blik werpen op het gehele Kintsugi proces: van gebroken voorwerp tot hernieuwde creatie en alle stappen die daarbij komen kijken.

De presentatie vindt plaats tussen 14:00 en 14:45 in het Japanmuseum Sieboldhuis. Reserveer je plekje snel door op deze link te klikken. Toegang tot de presentatie is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het Sieboldhuis nodig (ticket, museumjaarkaart, studentenkaart, Rembrandtkaart, etc.)De chocolade workshop vindt op 17 september 2022 op 2 momenten plaats.

Aan de workshop zelf zijn geen kosten verbonden. Er is echter wel een geldig entreebewijs nodig voor het Japanmuseum Sieboldhuis (ticket, museumjaarkaart, Rembrandtkaart, studentenkaart, etc.)