Overslaan en naar de inhoud gaan

Het kunstwerk Hercules Rhijngeestus is het bijna vier meter hoge beeld dat straks op zijn blote voet en Nike sneaker komt te staan in Park Landskroon in Nieuw-Rhijngeest te Oegstgeest

Folkert de Jong creëerde de mythische figuur die met zijn Germanen zich zo heftig verzette tegen de Romeinen dat de bezettingsmacht de belangrijke rivier als Noordgrens van het Romeinse Rijk gepaalde: tot hier en niet verder. Dat werd de Limes (zeg: límes), Latijn voor grens. 

Jetteke Bolten, voorzitter van Cultuurfonds Oegstgeest: ‘We willen de historie van Nieuw-Rhijngeest graag breed bekend en vooral zichtbaar maken in het dorp en de jeugd erbij betrekken.’
Daarom heeft Cultuurfonds Oegstgeest samen met Dorpsmarketing Oegstgeest speciaal voor de kinderen van 4 tot 12 jaar een spannende kleurplaat van dit nieuwe kunstwerk laten maken!

De kinderen kunnen de kleurplaten ophalen vanaf vrijdag 29 juli en in te leveren voor 9 september bij de Jumbo en Echte Bakker den Dulk aan het Rustenburgerpad. Ook bij de Bibliotheek aan de Lange Voort kunnen ze worden opgehaald en ingeleverd.
Alle kinderen worden opgeroepen hun creativiteit erop los te laan en dan zullen ze zeker een leuk prijsje winnen. De uitreiking is donderdag 22 september. Marjolijn van der Jagt, dorpsmarketeer Dorpsmarketing Oegstgeest: “Deze dag hebben wij gekozen vanwege de aansluiting met Leiden European City of Science. Deze dag staat op de kalender in het teken van “Ommelanden”. Dat past mooi bij Oegstgeest en de verbinding met de Limes.”