Overslaan en naar de inhoud gaan

In het kader van het EU Foreign Policy en Leiden European City of Science 2022 Stad van de Wetenschap 2022 organiseert het Institute Français Pays-Baseen reeks evenementen die gewijd zijn aan de Europese universiteiten. Lancering op 6 april in Leiden.

Update  2 april: deze activiteit is verplaatst. Zodra de nieuwe datum bekend is zullen we dat hier plaatsen.

De Europese Commissie is in 2017 begonnen om een netwerk op te zetten van Europese Universiteiten. Dit naar een idee van de Franse president Emmanuel Macron. Dit netwerk moet het vlaggenschip worden van de Europese Onderwijsruimte.

Het netwerk van Europese Universiteiten moet bijdragen aan een sterkere positie van een nieuwe generatie Europeanen en tot een beter internationaal concurrentievermogen van het hoger onderwijs in Europa. De Europese Commissie is van oordeel dat het netwerk van ‘Europese Universiteiten’ het potentieel heeft om de mobiliteit van studenten en wetenschappers aanzienlijk te verbeteren. Het kan een stimulans zijn voor hoge en zelfs topkwaliteit in onderwijs en onderzoek door het versterken van de link tussen onderwijs, onderzoek en innovatie.

De paneldiscussie

De verwachtingen voor de Europese universiteiten zijn hoog. Zijn zij voldoende toegerust om aan die verwachtingen te voldoen? Met welke uitdagingen worden zij momenteel geconfronteerd om de visies in de praktijk om te zetten? En hoe kunnen zij helpen om het welzijn van individuen, onze eigen gemeenschap en de samenleving als geheel te begrijpen, te verbeteren, te meten en opnieuw in evenwicht te brengen op basis van onze gezamenlijke waarden?

Tijdens de paneldiscussie wordt op deze en nog veel meer vragen ingegaan. De paneldiscussie is in het Engels.

Locatie: Academiegebouw, Rapenburg 73, 2311 GJ Leiden 

Event: Telders Auditorium | Reception: Reception Academy Building

Tijd: 17.00 - 19.00 uur

Inloop mogelijk vanaf: 16:45 uur CET Start: 17:00 CET Receptie: 19:00-20:30 uur CET

Entree:  Vriendelijk verzoek om als u fysiek aanwezig wilt zijn bij dit evenement om u via het registratieformulier aan te melden: registratieformulier.

EUniWell

EUniWell is een alliantie van acht universiteiten die zich met elkaar hebben verbonden in de European University of Well-Being. EUniWell biedt studenten, onderzoekers en docenten nieuwe, internationale mogelijkheden voor samenwerking en ontwikkeling van onderwijs en onderzoek op het gebied van welzijn. Meer informatie over EUniWell vind je op de website.

Over grenzen heen kijken

De aangesloten universiteiten willen laten zien dat diversiteit en het werken over disciplinaire en nationale grenzen heen de beste manier is om de uitdagingen op het gebied van het welzijn binnen de universiteit, in de samenleving en wereldwijd aan te pakken. EUniWell stimuleert hiervoor baanbrekend onderzoek en innovatie in onderwijs en opleiding.

Update 2 april: deze activiteit is verplaatst. Zodra de nieuwe datum bekend is zullen we dat hier plaatsen.