Overslaan en naar de inhoud gaan

DE VEERTIENDE EDITIE VAN DE MUSEUMNACHT LEIDEN

De Museumnacht op zaterdag 28 mei is een perfecte gelegenheid om de unieke musea van Leiden te ontdekken, waaronder Rijksmuseum Boerhaave, Naturalis en CORPUS. Er zal een speciaal Leiden2022 LSH programma zijn.

Locatie: Museum Boerhaave
Tijd: 20.00 - 01.00 (van 28 mei 20.00 - 29 mei 01.00)

De Museumnacht staat in het teken van de tentoonstelling Herman Boerhaave & de Gouden Eeuw van de Wetenschap. In een tijd waarin professoren nauwelijks op ziekenbezoek durfden te gaan, was Boerhaaves praktische aanpak een verademing. Er worden deze Museumnacht tal van activiteiten georganiseerd binnen het thema medische wetenschap. Leer alles over piskijken, doe mee met bieryoga en maak twijfelachtige hoestsiroop.

Locatie: Naturalis
Tijd: 20.00 - 01.00

Is het een meteoriet of niet? Is het een dinosaurus of niet? Bent u ook nieuwsgierig naar de antwoorden op dit soort vragen? Naturalis-experts Hans Jorg Ahrends & Alice van Duijn zullen onder leiding van José de Wit hun licht laten schijnen over de meest bijzondere vondsten die door bezoekers zijn gedaan. Uit de inzenders trekken we iemand die een exclusief kijkje in de toren wint!

Locatie: CORPUS
Tijd: 20.00 - 01.00


Nieuwsgierig naar de wonderbaarlijke werking van je hersenen? Maar vind je neurowetenschappen weg te ingewikkeld? Niets is minder waar! De films, muziek en kunst waar je elke dag van geniet, zitten boordevol interessante hersenfeiten. Wist je bijvoorbeeld dat techno een feest voor de hersenen is, omdat de herhaling van geluiden het beloningssysteem activeert? En dat de gele gloed in Van Goghs 'Sterrennacht' een bijwerking is van psychiatrische medicatie? In deze interactieve mini-pubquiz zie je de wereld door de ogen van een neurowetenschapper. De neurowetenschappelijke quizmasters van Stichting Brein in Beeld nemen je in vogelvlucht mee door het hersenonderzoek, met vragen die te maken hebben met ervaringen in het dagelijks leven.

Locatie: De unieke musea van Leiden waaronder Rijksmuseum Boerhaave, Naturalis en CORPUS

Tijd: 28 mei 2022 - 20.00 uur tot 29 mei 2022 - 01.00 uur

Tickets en volledig programma op de website.