Overslaan en naar de inhoud gaan

Het wetenschappelijke gedeelte van de LSH-week wordt op maandag 30 mei officieel geopend met het Global Impact in Health Symposium.

Tijdens dit symposium zullen we het belang bespreken van internationale academische, publieke en private samenwerkingsverbanden bij het oplossen van de grootste wereldwijde gezondheidsbedreigingen van onze tijd.

Leiden wordt internationaal erkend als een essentiƫle hub voor Life Sciences & Health met zijn grote concentratie van bedrijven in het Leiden Bio Science Park en verschillende internationaal gerenommeerde onderzoeksinstituten, waaronder de belangrijkste speler het Leids Universitair Medisch Centrum. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onderzoek en innovaties uit Leiden echt wereldwijde impact hebben? Hoe kunnen we een omgeving creƫren die bevorderlijk is voor interactie tussen academische, publieke en private partners hier, en bovenal, over de hele wereld? Hoe gaan nieuwere onderzoeksgebieden zoals regeneratieve geneeskunde en geavanceerde therapiegeneesmiddelen (ATMP's) om met deze uitdagingen in vergelijking met traditionele mondiale gezondheidsgebieden zoals infectieziekten en vaccins? Dit zijn enkele van de vragen waar we doorheen zullen navigeren tijdens een programma vol diverse inspirerende sprekers.

Tijd: 10.00 - 16.30 uur.

Meer informatie op de website.