Overslaan en naar de inhoud gaan

Altijd al willen weten hoe je kunt seinen met morse? Of je eigen naam willen seinen? Kom langs! Leer alles over Morse in het Morskwartier tijdens de workshop van de VERON.

Morse en zendtechnieken niet meer van deze tijd? Echt niet! Het is nog altijd hartstikke modern en bovendien belangrijk. Wist je bijvoorbeeld dat het de moeder is van radio en telefonie? Zendamateurs uit de Leidse regio zijn nu nog steeds wereldwijd radio actief!

De Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland (VERON) houdt zich bezig experimenteren met en onderzoeken van radiocommunicatie en is al sinds 1945 dé vereniging voor zendamateurs in Nederland. Het Morsealfabet is in 1835 ontwikkeld door Samuel Morse, maar is in de loop van de vele jaren door praktijkervaringen aangepast en verbeterd. Zo kreeg bijvoorbeeld het @ teken een eigen code. Er zijn nog steeds vele zendamateurs actief die morse via de radio uitzenden. 

Ervaar vandaag zelf hoe leuk morse seinen is. Leer je eigen naam seinen en ontvang een certificaat! Ook is er een demonstratie over morse seinen en ontvangen.

De activiteit is gratis en voor iedereen, maar zal speciale aandacht geven aan kinderen die willen leren (over) seinen. De activiteit is zowel Nederlands als Engels.

Meer weten over Morse? Bezoek dan de website van VERON.

Morse leren kan ook binnen de regio via VERON afdeling Leiden.

Locatie:  serviceflat Schouwenhove Morskwartier Leiden

Tijd: 10.00 - 15.00 uur, vrije inloop

Entree: Gratis