Overslaan en naar de inhoud gaan

Leiden kleurt dit jaar weer oranje! In meer dan 90 landen wereldwijd wordt van 25 november t/m 10 december actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Oranje vlaggen, verlichte gebouwen en gezamenlijke acties zullen de straten veroveren. Doe je mee?

Orange the World is terug. Vorig jaar was Leiden één van de 230 gemeenten uit Nederland die meedeed aan de actie om geweld tegen meisjes en vrouwen te stoppen. Iedereen uit Leiden wordt dit jaar weer opgeroepen om, op welke manier dan ook, mee te doen als onderdeel van een oplossing. Zo worden inwoners aangemoedig om het taboe op praten over geweld te doorbreken en actief bij te dragen aan de veiligheid van vrouwen en meisjes in het openbaar, op werk, op straat, in het OV of in café's. 

In de periode van 25 november t/m 10 december zullen door de gehele stad verlichte borden met posters te zien zijn en worden veel gebouwen oranje verlicht, zoals de Turkse moskee, de Koornbeursbrug, de Schouwburg, de Zeevaartschool, het Academiegebouw, de Burcht en de Heineken brouwerij.

De volgende activiteiten worden georganiseerd in het kader van Orange the World: 

  • Kooiplein, 25 november om 16.30 uur

Wethouder Abdelhaq Jermoumi zal een Orange the World Social Sofa onthullen, gemaakt door Soroptimistclub Leiden Aurora. Vervolgens zal de moskee op dit plein oranje verlicht worden. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om hier aanwezig te zijn.

  • Stadhuis, 25 november om 19.30 uur

Na een welkomstwoord van wethouder Julius Terpstra, al toneelgroep De Generator het podium betreden met een kort toneelstuk. Aansluitend zal een paneldiscussie worden gevoerd met de zaal, over het belang van medestanders om geweld tegen vrouwen te stoppen. De inloop begint om 19.00 uur en de avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Voor deze activiteit wordt je verzocht je aan te melden per mail naar otw.leiden@gmail.com

  • Binnenstad van Leiden, 30 november

Gedurende de hele dag zal MBO Rijnland in de binnenstad milieuvriendelijke straatgraffiti spuiten met als thema: Stop Geweld Tegen Vrouwen

Meedoen of zelf een activiteit organiseren? Houdt de website van www.orangetheworld.nl of www.vrouwennetwerkleiden.nl in de gaten!